HomeUncategorized3 fakta om seriefigurer från barndomen som du inte hade någon aning...

3 fakta om seriefigurer från barndomen som du inte hade någon aning om

-

Det verkar som att alla har sett Skönheten och odjuret, Lejonkungen och Shrek tusen gånger i sin barndom och kan de utantill nu. Vi använder citat från dem och minns alla härliga ögonblick, men vi känner fortfarande inte till många intressanta historier bakom karaktärerna i dessa tecknade serier. Till exempel, Lady och Lufsen hade nästan inte spaghetti nudel kyssen i den berömda middagsscenen som många känner till.

Skratta-teamet bestämde sig för att läsa på mer om våra favoritseriefigurer och vill därefter berätta lite oväntade fakta om dem som många inte känner till.

Shrek var ursprungligen rödnäst, hade inga tänder och bodde på en soptipp.

© Shrek / DreamWorks Animation and co-producers

I de tidiga utkasten så var Shrek mycket annorlunda än den Shrek vi känner till. Han hade en röd näsa, inga tänder, han bar sandaler och såg mycket fånigare ut. I boken animationen byggde på var han eldsprängd .

Dessutom bodde han inte i träsket direkt. Han skulle bo på en soptipp nära en by. Men dessa idéer fungerade inte med bilden av en ensam och missförstådd karaktär. Så skaparna bestämde sig för att placera honom nära ett träsk istället.

Odjuret blev det för att han inte älskade en älva.

© Beauty and the Beast / Walt Disney Pictures and co-producers© Beauty and the Beast / Walt Disney Pictures and co-producers

Den äldsta versionen av Skönheten och Odjuret skilde sig från Disney-serien. Prinsen förlorade sin far när han var ett barn, så hans mamma var tvungen att styra riket och lämnade honom i vård av en ond älva. Så älvan förvandlade prinsen till ett odjur eftersom han inte älskade henne.

Det berömda spagettiögonblicket och kyssen mellan Lady och Lufsen hände nästan inte.

© Lady and the Tramp / Walt Disney Productions


Det här avsnittet är idag ett av de mest kända i filmbranschen. Men Walt Disney ville inte att den här scenen skulle vara med i den tecknade filmen. Han ville att karaktärerna skulle vara mänskliga, och han trodde att den här typen av beteende hos hundar var ovanligt. Djuren som delade mat kunde inte se eleganta ut. Men till slut utvecklade Franklin Thomas ett utkast till scenen som till slut övertygade Disney.

Gillar du någon av dessa seriefigurer? Vilka fakta om dem förvånade dig mest? Dela gärna vidare till nära och kära!