test
HomeUncategorized5 sanna faktor om vardagliga saker som är sant

5 sanna faktor om vardagliga saker som är sant

-

Man kan aldrig känna till för många Life hacks vanor och tips. Vi kan upptäcka flera saker med ett föremål vi använder dagligen, och helt plötsligt börjar vi komma på enklare saker att göra med det normala sakerna vi har i vårt kök, garage eller kontor har oväntade historier att berätta, tillsammans med intressanta fakta som vi inte hade någon aning om.

Vi på Skratta bestämde oss för att skriva om några intressanta faktor med saker man oftast har hemma och därefter skapade vi även en lista över smarta användningsområden för vardagliga föremål som kan göra ditt liv mycket enklare.

1. Om du äter din mat rå, så kan du gå ner i vikt. Istället för om du äter samma mat tillagad så kan du gå upp i vikt

Det finns en skillnad i kalorier mellan tillagade och råa livsmedel. Baserat på en del forskning har tillagad mat fler kalorier än rå mat. Det har förklarats med att lagad mat bryts i förväg, vilket gör det lättare för kroppen att ta upp näringsämnena. Å andra sidan bränner kroppen av en del kalorier samtidigt som den absorberar rå mat, eftersom processen varar mycket längre.

2) Det är meningen att du ska skaka ut popcornkärnorna genom den lilla öppningen som blir.

Låt oss inse det, det är verkligen frustrerande att hitta opoppade kärnor i botten av den mikrovågsbara popcornpåsen. Men det finns ett enkelt knep för att undvika detta – allt du behöver göra är att mikrovågsugna din påse popcorn, öppna skåran väldigt lätt och skaka ut kärnorna över en skål för att skilja dem från popcornen.

3. Du kan lägga skorna i torktumlaren genom att hänga dem i deras snören.

Skor kan också torkas i torktumlaren utan att bli förstörda eller göra irriterande smällljud. Lösningen är enkel och ganska praktisk: börja med att hänga skorna i sina skosnören. Häng sedan upp skorna i maskinen och stäng snören i dörren. Starta din maskin och vänta tills de torkar.

4. Det extra hålet som finns i löparskorna kallas ”hällåset” och hjälper till att förhindra blåsor.

Professionella löparskor har ett extra hål upptill, och det kallas ” hällås ”. För att knyta din sko med hällåset trär du spetsen genom det extra hålet på samma sida som det föregående hålet och bildar en ögla. Det är en fantastisk teknik för att förhindra att hälen skaver upp och ner på baksidan av din sko och hålla fötterna ”låsta”.

5. Diskmaskiner har filter som du ska rengöra en gång i månaden.

Om du börjar märka att en del av dina diskar kommer ut ur diskmaskinen med lite mat rest på sig, är det sannolikt dags att rengöra dina filter. Du måste ta bort och rengöra filtren försiktigt med varmt vatten, och glöm inte att rengöra skräp från området nära filtret. Det är bäst att skapa ett schema för att rengöra dina filter för att förhindra grynighet i disken.