Home Blog

Dagens kluring: Kan du hitta den gömda katten på under 15 sekunder?

Någonstans bland dessa ugglorna så gömmer sig en katt! Men lyckas du hitta honom?

Hur förbättrar man minnet? Jo, det stärker kopplingen mellan dina hjärnceller, vilket resulterar i ett skarpare korttidsminne.

När du utmanas med hjärnspel måste du hela tiden komma ihåg former och mönster – det stärker ditt minne. Studier visar också att att spela utmanande brain teasers förbättrar den totala kognitiva funktionen och kan till och med minska hjärnskador hos personer med Alzheimers.

Dagens utmaning

Hjärnan har två sidor: höger och vänster. Det sägs att den vänstra sidan av din hjärna är ansvarig för analytiskt och logiskt tänkande medan den högra sidan styr kreativiteten.

När du gör utmanande brain teasers som utrymningsrum eller pussel, arbetar du på båda sidor av din hjärna. Detta resulterar i förbättrade logiska färdigheter och kreativitet.
Här kommer dagens kluring:

Här nedan ser du en bild med flera ugglor, men kan du se katten som gömmer sig bland dom?

Bildkälla: Google

Hittade du katten på under 15 sekunder? Grattis till dig om du klarade det!

Om du inte hittade katten, visar vi svaret nedanför.

Bildkälla: Google

Inte lätt att se denna söta lilla katt bland alla ugglor, men det känns självklart när man först ser den!

Se vilka av dina vänner som kan göra detta genom att dela denna utmaning!

Ads

Här är gåtan som får tusentals vuxna att slita sitt hår – kan du klura ut svaret?

Dagens gåta är av den senare kategorin och har skickats runt i olika forum den senaste tiden. Gemensamt är dock att väldigt få personer lyckas klura ut svaret.

Därför tänkte jag utmana er, kan ni knäcka den här svåra gåtan?

Hur är det möjligt?
Här är dagens gåta:

Bildkälla: Gåtan

En kvinna skjuter sin man
Sedan håller hon honom under vattnet i fem minuter.
Därefter hänger hon honom.
Strax efter det njuter de av en härlig middag.
Hur är det möjligt?

Så lyder gåtan och här gäller det verkligen att tänka kreativt!

Läs igenom gåtan så noga du kan, och sitt och klura ett tag. När du har ett svar redo så är det bara att scrolla lite längre ner och kolla facit.

Bildkälla: Unsplash

Rätt svar


Visst var den klurig?

För er som ändå lyckats komma fram till ett svar och vill veta om ni knäckt gåtan så kommer facit här:

Rätt svar är: Hon tog en bild av honom och framkallade den i sitt mörka rum.

Så enkelt var det, ibland behöver man bara tänka utanför boxen för att svaret ska komma!

Dela gärna gåtan med era vänner och se hur de klarar sig!

Ads

Fräckis: 3 kvinnor söker efter svaret på hur man ger bästa ståfräs på en man!

Det var då tre kvinnor som samlades för en afton i goda vänners lag; den ene var singel, den andre var förlovad, och den tredje var gift med maken Pekka.

Hur man förför en man
Snart kom kvinnorna in på samtalsämnet sex.

Efter en del diskussioner bestämde sig kvinnorna för att ta reda på hur man bäst förför en man, och så klurade de ut en plan.

Senare samma kväll skulle de ta på sig en varsin body i svart läder, höga klackskor och ha välmålade ögon som en överraskning till deras respektive partners. Och så blev det.

”Älskade fyra gånger…”
Dagen därpå samlades kvinnorna igen. De ville så klart höra hur det hade gått, och singeltjejen – som hade haft en blind-date – började:

– Så fort han öppnade dörren och såg mig i utstyrseln skrek han som en vilde. Vi älskade fyra gånger på raken, direkt på golvet!

Den förlovade tjejen fortsatte:

– Jag tog på mig bodyn, de högklackade skorna och sminkade mig sexigt. Men det kändes lite pinsamt att stå där nästan naken, så jag drog på mig en pälskappa som jag hämtade i garderoben. När han kom hem, öppnade jag pälskappan så att han kunde se vad jag hade under. Han blev tokig och skrek av lycka, han kysste mig överallt, och så gick vi till sovrummet och älskade två gånger på raken.

”Kände mig så snygg…”
Till slut var det den gifta kvinnans tur att berätta om sin kväll med Pekka. Med besviken ton sa hon:

– Ja, du. Jag tog också på mig läderbodyn och skorna. Jag sminkade mig mer än vanligt och kände mig snygg. När gubben kom hem slängde han sig på soffan, tog TV-kontrollen i handen och sa: ”Hörru Batman, vad blir det för mat i dag då?”

Dela vidare artikeln med dina vänner och familj.

Ads

Därför följer hunden med dig in på toaletten – anledningen är mycket viktigare än du känner till

Den största anledningen till varför man ska skaffa sig en hund är att man alltid har sällskap då. Man har alltid en partner som håller en sällskap. Som finns där när man behöver den oavsett om man är glad eller ledsen. Något som man inte får på samma sätt av någon eller något annat.

Alla som äger eller har tagit hand om en hund, vet att den gärna följer med en in på toaletten. Men de allra flesta vet inte om varför, eller att hunden gör det av en speciell anledning.

Nedanför hittar du en lista på 9 saker hundar gör och varför de gör dem:

1: De klassiska hundögonen
Att ”ta till hundögonen” är något människor gör när de vill ha något, men så är det inte för våra husdjur. När hundar gör detta så visar dem att det finns ett känslomässigt band och en tillit mellan er.

2: De kommer bärandes med gåvor
Vi menar inte att de gått och köpt en present. Nej, vi pratar om när hundar kommer till dig för att lämna något de har burit i munnen. Detta gör de för att de vill visa något eller dela med sig av glädjen som föremålet innebär.

3: De vill gosa efter middagen
När en hund är mätt och belåten mår den bra. Om den då kommer till dig för att gosa in sig betyder det att den är bekväm runt dig.

4: Det vet när något är fel
Hundar behöver inte prata med människor för att förstå att något är fel. Hundar är bra på att läsa kroppsspråk, och märker de att du är ledsen tröstar de gärna.

5: De följer efter dig in på toaletten
Att en hund följer med dig in på toaletten är ett bra tecken, det visar nämligen att den står dig nära. Enligt veterinärer så är det en hunds instinkt att göra allt med sin familj.

6: De slickar dig i ansiktet och på kroppen
Om en hund vill slicka dig i ansiktet har den en bra känsla gällande dig. En hund stressar ner när den slickar någon i ansiktet, men det är också ett sätt att visa kärlek.

7: Den blir sjövild när du kommer hem
En fin sak med hundar är att de inte döljer sina känslor. En hund som hoppar högt när du kommer hem är glad att se dig.

8: De lutar sig mot dig
Om en hund lutar sig mot dig söker denne trygghet och kärlek, även hundar behöver det.

9: De kryper upp i din säng
Hundar kan enkelt göra sig bekväma överallt, men väljer de att göra det i din säng så beror det även på att de är ute efter att känna din lukt och värme.

Det här visar verkligen varför hundar finns och varför många av oss känner att vi behöver en hund i våra liv. De finns alltid där för oss, oavsett om vi är glada eller ledsna. Oavsett om vi ber dem om det eller inte så finns de alltid där.

En hund är en livskamrat på samma sätt som en partner är, åtminstone på många sätt och vis.

Dela gärna vidare om du likt oss inte skulle kunna leva utan en hund i ditt liv!

Ads

Brukar dina barn också ha frånvaro i skolan? – Nya förslaget kan tvingas ge böter..

Det är obligatoriskt med skolplikten i Sverige, vilket innebär att våra barn måste vara en del av verksamheten i skolan hela tiden. Men det betyder inte att barnen alltid är i skolan, det är frånvaro av alla dess slag. Frågan är om det nya förslaget i ena kommunen kan ändra på det? Att föräldrarna ska tvingas betala vite…

Tidigare år så har man tagit beslut om att barnens föräldrar i ena kommunen ska tvingas betala vite om barnen deras inte uppfyller skolplikten vi har i samhället.

– Ju tidigare man upptäcker frånvaron desto lättare är det att åtgärda, säger Johan Wernström, bildningschef i Vadstena kommun, till Motala Vadstena Tidning.

Självklart ska det inte behöva betala om det finns ett giltiga skäl till den där frånvaron, då ska istället en handlingsplan sättas in på direkten. Om eleven däremot inte har giltiga skäl till sin frånvaro tvingas föräldrarna betala en böter

Betala vite
Politikerna i Vadstena tycker uppenbarligen förslaget om att tvingas betala vite för barns frånvaro i skolan är bra, men det vill ta det ytterligare ett steg. Om en elev uteblir från lektionerna och inte deltar i skolundervisningen så vill kommunen att föräldrarna ska betala 5000 kronor i vite per elev. Tidigare i år beslutades förslaget i år i Kultur- och utbildningsförvaltningen.

– Det ska vara kännbart. Sedan är det upp till förvaltningsrätten att bedöma om det är rimligt. Det är egentligen bara ett förslag från kommunen, säger kultur- och utbildningsnämndens ordförande Göran Fältgren (S) till Motala Vadstena Tidning.

I alla kommuner finns det åtgärder redan i ett tidigt stadie för elever som uteblir från sin undervisning. Vadstena har klara rutiner för hur det ska hanteras. Vitet på 5000 kronor kommer bara bli aktuellt om det visar sig att problemet inte går att åtgärda.

Tycker du att det här är ett rimligt förslag?

Ads

Mannen i omklädningsrummet svarar i mobiltelefonen – det han säger i slutet fick mig att skratta

Plötsligt ringer en telefon. En av alla männen som befinner sig i omklädningsrummet tar upp den och svarar.

Mannen: Hallå?!

Kvinnan: Hej hjärtat, det är jag. Är du med grabbarna, stör jag?

Alla i omklädningsrummet hör kvinnan eftersom mannen satt på högtalaren.

Mannen: Nej, du stör inte. Vi är på klubben.

Kvinnan: Vad bra! Jag är på shoppingcentret och har hittat en jättefin väska. Den kostar egentligen 13 499 kr men det är rabatt så den kostar bara 10 000 kronor idag! Kan jag köpa den?

Mannen: Det var ju ett jättebra pris, självklart ska du köpa den om du gillar den.

Kvinnan: Åh, tack älskling. Du är för himla gullig! När jag ändå har dig på tråden så tänkte jag berätta att jag var förbi BMW lite tidigare idag, de skulle få in en otroligt snygg BMW i8. Det är en sån där som jag visade dig här om veckan.

Mannen: Hur mycket begär dom för den då?

Kvinnan: 1,4 miljoner..

Mannen: Köp den om du vill, men då ska det ingå vinterhjul och en fri service också!

Kvinnan: Ååh, tack hjärtat. Du är för himla snäll. Det var en grej till också, innan vi lägger på.. Du vet det där huset vid vattnet som vi kollade på förra året? Det är till salu igen! Nu begär dom bara 7 miljoner, vad säger du?

Mannen: Tja, det är förvisso billigare än tidigare men bjud 6,5 miljoner, då köper vi det på en gång. Skulle dom tacka nej så ge dom 7 miljoner, det är väl rätt så okej pris ändå.

Kvinnan: Då gör jag så. Vi ses hemma sen, jag älskar dig!

Mannen: Jag älskar dig också, hejdå!

Mannen lägger på luren och de andra männen i omklädningsrummet står och stirrar på honom med stora ögon som om han var knäpp i huvudet. Till slut frågar mannen med ett stort leende på läpparna:

Är det någon här som vet vems telefon det här är?

DELA den här roliga historien vidare om du också fick dig ett gott skratt!

Glöm inte bort att dela vidare för fler historier!

Ads

Svaret Sven får när han ringer akut till polismyndigheten på morgonen!

Prästen Sven var på väg till sitt jobb en tisdagsmorgon som han trodde var en helt vanlig dag när han fick syn på något som låg i dikeskanten, alldeles intill vägen han åker på varje morgon.

Sven stannade bilen på direkten för att gå ut och titta vad det var där.

När Sven kom lite närmare såg han att det var en gris som låg där i kanten av diket. Troligtvis hade någon kört på den bara för att sedan köra vidare. Han gjorde korstecknet över sitt bröst direkt när han såg den.

Väldigt osympatiskt, tyckte Sven. Han tänkte då inte låta grisen ligga kvar, så han plockade upp telefonen ur fickan och ringde direkt till polisens växel, så att de kunde komma och frakta bort djuret.

Efter att ha gått via växeln fick han till slut prata med en faktisk polis.

Polisen som svarade var dock väldigt otrevlig och hånfull. Han lät inte alls intresserad av att åka ut och frakta bort den där grisen.

Men Sven tänkte inte ge med sig, och stod modigt på sig.
– Men den kan ju inte ligga där, det är ju makabert! utbrast Sven.

– Jaja. Vi får se om vi åker ut på det där, hörru. Men vafan, du är ju präst ju! Jag trodde det var ert jobb att ta hand om det då, sade polisen i ett försök till ett dåligt skämt.

Den sista kommentaren gjorde Sven riktigt irriterad. Han var van vid att folk ifrågasatte hans yrkesval, men att bli hånad på det är sättet hade han inte blivit förut.

Framför allt hade han inte förväntat sig det från en polis. Turligt nog var Sven väldigt kvicktänkt, så han svarade med samma mynt.

– Jo, det har du alldeles rätt i. Men innan det så brukar vi ringa de anhöriga först.

Ads

Bara 1 av 5 kan lösa gåtan på en gång – Vad heter den femte sonen då?

Denna gåta nedan är det bara 1 av 5 som kan svara direkt på.

Det är lite konstigt att det bara är 20 procent som kan lösa det, för det är inte så svårt, men det är absolut så att du måste fundera på det ett tag..

Samtidigt finns det många sådana ”problem” som man antingen klarar genast eller som man måste sitta och fundera på ett tag.

Här är gåtan:

Simons far har fem söner. Jonny, Conny, Sonny och Ronny – vad heter den femte sonen?

Bildkälla: Pappret med gåtan

Har du nu lyckats klura ut gåtan? Stort grattis!

Dela vidare gåtan så dina vänner och familj får klura på den.

Ads

Fräckis: Lärarinna ställer gåta till klassen

Lille Olle, på 7 år, är bäst i klassen. Han är jämt färdig först med proven och har sällan mer än något enstaka fel på uppgifterna.

”Så himla duktig du är Olle”
En dag när den klipske pojken sitter och väntar på att resten av eleverna ska bli klara säger lärarinnan till honom detta:

– Olle! Du är så himla duktig och därför måste jag ställa dig en extra knepig fråga nu istället. Det sitter 5 fåglar på en gren. Du har med dig en luftpistol och skjuter ner 1 av dem direkt. Hur många sitter det sedan kvar där då?

– Ingen, svarar Olle direkt på frågan.

– Vad menar du med ingen? undrar fröken då.

– Jo, den ena åker direkt ner i backen. De andra skräms och flyr därifrån när skottet kommer.

Lärarinnan nickar lite motvillig på hans frågat:

– Visst… Svaret skulle egentligen vara 4 då, men jag gillar ändå hur du tänker där på frågan.

Fröken blir illröd i ansiktet
Något senare räcker pojken upp handen då.

– Ja, Olle, svarar fröken glatt.

– Kan jag också få fråga en sak?

– Självklart får du det Olle!

– Det står 3 damer vid en glasskiosk vid stranden, säger Olle. Alla har köpt en varsin glass. En av dem slickar på glassen, den andra biter i den och den tredje suger på den. Vem av kvinnorna är gift då?

Lärarinnan rodnar kraftigt och tänker direkt att ”det där var en riktig snuskig fråga”, men svarar:

– Jag vet inte riktigt svaret på den Olle. Kan det kanske vara hon som suger på glassen istället för att slicka och bita på den?

– Nej, fröken. Det är hon som har en ring på fingret som är gift, men jag gillar hur du tänker…

Dela denna fräckis till dina nära och kära för att ge dom en underhållande läsning!

Ads

vilken riktning kör bussen? Bara dom med hög intelligens klarar detta.

Att lösa gåtor är alltid roligt. Man känner sig alltid lite smartare när man väl lyckats lösa något som andra inte kanske klarar av att lösa.

Om du anser dig vara bra på att lösa gåtor så ska du nu få något riktigt klurigt att bita i när du läser detta.

Många som provar att lösa denna brukar ofta bli irriterad över att dom inte lyckas eftersom dom inte förstår vad svaret kan vara på denna kluringen.

Detta är en gåta som många småbarn till och med klarar av, vilket förmodligen kommer sätta ännu större press på dig som läser detta att klara den.

Det som du ska ta reda på är vilket håll bussen kör på. Alltså i vilken riktning är den på väg. Kör den till höger eller vänster? eller står den helt enkelt bara still?

Här är bussen som du ska lösa svaret på.

Kan du se vilket håll den är på väg mot eller?

Bildkälla: Buss

Även om många kanske tänker att detta är jätte enkelt, så kan det vara precis tvärtom. Det gäller verkligen att tänka utanför boxen och använda hela sin intelligens när du vill lösa detta svaret.

Om du vill veta svaret så finner du det lite längre ner på denna sidan.

Här under hittar du svaret på om det är A eller B.

Bildkälla: Buss

Svaret är att bussen är på väg mot vänster sida. Eftersom du inte ser några dörrar betyder det att de är på andra sidan dom sitter på. Och du vet säkert att dörrarna alltid på höger sida i den riktning som bussen kör. Alltså är svaret: så enkelt som vänster.

Dela denna kluring med dina vänner och familj så dom också får testa sin intelligens på gåtan!

Ads